NAMM Nieuws van Algam Benelux: Sterling by Music Man, EBS, Ashdown, Ernie Ball en meer!

Tal van nieuwe Sterlings, Ashdown amp-nieuws, en accessoires van EBS

Merknieuws 07-02-2024 12:02

Algam Benelux is een van de grootste distributeurs van muziekinstrumenten en pro audio in Nederland en België. Hun team struinde de NAMM Show af naar alle nieuwe producten binnen hun gamma. In deze advertorial aandacht voor nieuws van Sterling by Music Man, EBS, Ernie Ball, Ashdown en Eko.

                                                -  advertorial  - 

  

EBS Black Haze 2

Hou jij van een drivende sound met genoeg laag? Dit pedaal van EBS belooft dat.

EBS had eerder al de Runsten laten zien, nu is er ook de Black Haze 2, een overdrive waarmee je genoeg laag in je sound blijft behouden. Met een schakelaar kun je kiezen uit Deep, Normal of Thin voor drie verschillende soorten drive.

Met de Blend-knop kun je je droge signaal mengen met de drive naar geheel eigen wens. Mocht je te weinig volume overhouden zit aan de binnenkant van het pedaal nog een Gain trimpot. Het pedaal werkt op zowel 9 als 18 volt voor extra headroom.

Zeer veel nieuws van Sterling by Music Man!
De volgende modellen kun je komend jaar op de markt zien. 

StingRay - Ray4/5
We beginnen bij de meest betaalbare modellen. Deze zijn vergelijkbaar met bijvoorbeeld de betere Squiers en we weten uit ervaring dat dit te gekke bassen zijn! De Ray4 en 5 (vier of vijf snaren) is er nu in Chopper Blue en Pueblo Pink. Ben je linkshandig? Dan kan je de vier- en vijfsnaar ook in Chopper Blue bestellen.


StingRay - Ray4/5HH
Wat is er beter dan één humbucker? Twee humbuckers. Of drie, maar dat model is er - nog - niet. De HH-versie is vergelijkbaar met de gewone Ray4/5, maar nu met extra humbucker en elementschakelaar. Deze modellen zijn er nu in Cobra Blue en Stealth Black. Meer zwart dan dit wordt het niet en Spinal Tap zal tevreden zijn.


Sterling Bass - SB14
Oftewel de SB14. Music Man flirte met de Joe Dart-modellen al met passieve bassen, er waren wat passieve custom shop-modlelen, natuurlijk de shortscale (daarover zo meer) en nu is de eerste echte passieve longscale Sterling by Music Man. En even verwarrend: het submerk heet Sterling, maar er is ook een model dat Sterling heet en dat is eigenlijk een afgeslankte StingRay. Dit is dus een Sterling Sterling. De passieve bas heeft een Alnico V humbucker die bediend wordt door twee knoppen voor toon en volume. Hoe ze geplaatst zijn verdient geen schoonheidsprijs. Momenteel is de bas er alleen in naturel, de body is van moerasessen en volgens het merk is het een limited edition. Wij verwachten dat deze - wellicht in andere kleuren - wel in het modelgamma blijft. 


StingRay Short Scale - RaySS4
De shortscale - 30"- StingRay is er al een tijdje, maar voor 2024 krijgt het model een geroosterd esdoorn hals. De lichtgewicht bas is passief, heeft een neodymium humbucker en voor dit jaar zijn er twee nieuwe kleuren: Toluca Lake Blue en Fiesta Red.


StingRay Classic - Ray24CA/25CA
De Ray24 is een zeer betaalbare versie van dé klassieker met een slab body - geen uitsparingen voor buik en bovenarm - en de aloude 2-band EQ. Vergeleken met de duurdere Ray34 heeft deze bas een wat smallere hals - 38mm - en naast in blauw en butterscotch is deze bas er nu in Olympic White.


StingRay - Ray34/35
De Ray34 (of 35 als je er een lage B-snaar bij wenst) is het topmodel uit de serie met 3band EQ. Deze is er nu in twee nieuwe uitvoeringen. Dorado Green is sowieso een prachtige kleur, maar voor de liefhebbers van mooie stukjes hout is er een spalted esdoorn versie, in sunburst. Door het ontbreken van de slagplaat komt het hout nog mooier uit.

StingRay - Ray34HH
De Ray34HH is niet om te lachen. HH staat natuurlijk voor de dubbele humbucker. Deze bas is technisch verder vergelijkbaar met de normale Ray34, ook hier zien we geroosterd esdoorn halzen en de 3 band EQ, maar deze versies zijn natuurlijk uitgerust met een elementschakelaar. De HH is er nu in Charcoal Frost en - net als de normale Ray34 - in spalted esdoorn. De HH-versie heeft een wat lichtere burst dan de versie met één element en deze keer heet het Blood Orange Burst. 

Ernie Ball snaren: Flatwounds voor shortscales
Drie nieuwe setjes flatwounds, waarvan twee voor shortscale bassen.

Ernie Ball levert alweer een poos setjes mooi gepolijste, roestvaststalen flatwounds en daar zijn drie setjes bijgekomen. Dat maakt een totaal van acht sets, waarvan twee voor shortscales. Hieronder lees je alle beschikbare diktes:

50 - 110 - NIEUW - shortscale
45 - 105 - NIEUW - shortscale
55 - 110
50 - 105
45 - 105 - NIEUW
45 - 100
40 - 95
45 - 130 - vijfsnarig setje

 

Ashdown OriginAL EVO Mini Bass Head

Veel vermogen, goed gebouwd en geschikt op elke plek? Deze versterker van Ashdown kan en mag overal!

Ashdown heeft een nieuwe versterker, de OriginAL EVO Mini Bass Head, die voldoet aan alle wensen van moderne bassisten dankzij gebruiksgemak en sonische excellentie.

Met een gewicht van nog geen 1,8kg en een vermogen van 300 watt borduurt deze verder op de OriginAl maar met wat updates. De versterker heeft een vijfbands-eq met knoppen voor Lo- en Hi-Mid en een Shape-knop die werkt als filter. De FX-loop zit aan de voorkant evenals de DI-out. De Ashdown OriginAL is robuust gebouwd met weerbaar verf zodat deze niet snel zal slijten. Aan de voorkant zit ook een aansluiting voor je koptelefoon.

 

Ashdown Rootmaster

Fans van de Ashdown Rootmaster serie, ze zijn terug en hebben een update gehad.

Ashdown heeft op de NAMM 2024 de Rootmaster serie teruggebracht waaronder de EVOIII bastops die je kunt vastmaken in een rack-unit en een vermogen hebben van 500 of 800 watt.

De andere update betreft de Analog Cab Sim DI uitgang waardoor spelers meer controle hebben over hun geluid op het podium en me de FOH. D XLR aan de achterkant heeft ook nog filters voor simulatie-opties: Cab Sim DI of Balanced DI Output, Ported of Sealed Enclosure, 10 of 15 inch speaker en Horn aan of uit.

"In samenwerking met de handige vijfbands-eq geven deze opties je een perfecte sound waar je ook bent. De Rootmaster EVOIII voegt veel toe op he digitale gebied maar heeft nog steeds de analoge toon." aldus Ashdown.

De serie bestaat uit twee versterkers: De RM 500 EVO III en de RM 800 EVO III en uit zes speakerkasten: de 110T, 112T, 115T, 210T, 414T en de 610T.

  

 

Eko presenteert het Baio B Multi-effect
De Baio B is een multi-effectpedaal met veel extra's. Zo zijn er 8 IR's (impulse responses - een digitale kopie van een versterkergeluid) voor akoestische en elektrische bas, met 3-bands toonregeling. Je vindt een compressor, chorus, phaser, reverb, delay, en ingebouwde tuner (met mute-functie) aan boord, terwijl je ook via koptelefoon kan spelen. Mocht je met muziek mee willen spelen? Via bluetooth hoor je je basloze tracks of favoriete nummers.

Via de usb-poort kan je met het kleine ding opnemen op PC, Mac, tablet of smartphone, dus het is een ideale metgezel voor onderweg, op school, in de kleedkamer of tourbus.

De Baio B meet 16cm bij 6cm en het weegt 260 gr. en het werkt op batterijen. EBS Runsten Pedalboard Power Supply
Voeding voor al je pedalen!

EBS kennen wij natuurlijk als een bekende merk versterker maar waagt zich nu ook aan andere accessoires.

De Winter NAMM staat voor de deur en EBS heeft alvast een nieuw product voor ons, de Runsten. Deze voedingsbank voor je pedalboard heeft 10 geïsoleerde 9-volt uitgangen waarvan er acht naar 12 volt geschakeld kunnen worden. Bovendien heeft he meer vermogen dan andere vergelijkbare producten.

"Elke uitgang kan 900 mA leveren, tweemaal zoveel vergeleken met andere voedingsbanken met meerdere aansluitingen" aldus EBS. "Hierdoor kunnen muzkanten makkelijk meerdere pedalen en andere apparaten aansluiten zonder dat je vervelende bijgeluiden krijgt".

Daarnaast krijg je nog een kabel erbij waardoor je twee uitgangen kan combineren voor 1800mA of 24 volt. Met andere kabels kun je convergeren van 2,1mm naar 2,5 mm. Als dat niet genoeg is zijn er ook nog twee USB-aansluitingen.


Lees veel meer over Algam Benelux op de NAMM Show 2024 op de site van Algam.  

 

zoeken
zoeken