NAMM 2024: Peavey's Cirrus is terug

Voorzien van de eigen VFL-humbuckers en een 3-band EQ

Merknieuws 01-02-2024 12:02

De Peavey Cirrus is terug. Of: komt terug. Er staat inmiddels een persbericht op de Peavey-website, maar we weten nog niet heel veel.

Afgelopen september werden de Peavey Vandenberg en de Cirrus al getoond op The Guitar Summit in Mannheim en op de NAMM werden ze officieel gelanceerd. Over de nieuwe Cirrus is weinig bekend, maar een medewerker van de importeur vertelde ons dat ze in Oost-Europa gemaakt gaan worden en dat de prijs rond de 1000 euro zal zitten.

 In 1997 kwam Peavey met een serie handgebouwde bassen, gebouwd door Mike Powers. Ze hadden doorlopende halzen en Peavey gebruikte uitsluitend mooie en goede houtsoorten. Nu komen er twee nieuwe modellen met vier en vijf snaren, waarbij de mensuur - ook bij de viernsaar - 35" is. Wat we weten is dat de bas voorzien is van de eigen VFL-humbuckers die volgens het merk verbeterd zijn en een 3-band EQ. De bassen krijgen 24 frets en een zogenaamde Powerplate op de kop. Dit is een speciaal ontwikkelde plaat, die onder de stemmechanieken wordt geplaatst en dit zou sustain moeten verbeteren en dode punten op de hals moeten voorkomen.

Als we alle specs weten komen we er bij je op terug.


 

 

zoeken
zoeken