NAMM 2024: Sire Bassen

V-Z-F-G-U

Merknieuws 01-02-2024 10:48

Sire heeft een nieuwe lading bassen voor ons waarvan sommige modellen zeker bekend zullen voor komen...

V7 REISSUE

De V7 van Sire blijft het vlaggenschip model en we spreken alweer van een heruitgave! In dit geval gaat het om de vier- en vijfsnarige uitvoering van de V7 Ash, waarbij weer moeras-essenhout is gebruikt wat een lange tijd zeer schaars was. De specs zijn hetzelfde gebleven maar ze hebben nu twee nieuwe kleuren, Transparent Green Satin en Transparant Black Satin.

V10

De V10 is qua looks een luxere uitvoering van de V7, qua electronica en hout grotendeels dezelfde overeenkomsten maar de bovenste laag van de body is voorzien van prachtig tulpenboomhout. Ook als vijfsnaar verkrijgbaar.


Z-Serie

De looks verraden het al, Sire goes Music Man! Als eerste de Z3 bassen. Deze zijn voorzien van de welbekende dubbelspoel element, esdoorn hals en toets maar hebben een body van mahonie en een simpele driebands-eq. Verkrijgbaar in de kleuren Rosegold, Antique White en Sparkle Black.

De Z7 bassen zijn iets uitgebreider: De body is van moerasessenhout of elzenhout, de toets is (afhankelijk van het model) gevlamd esdoorn, hard esdoorn of ebbenhout, de voorversterker heeft een sweepable midrange plus nog een enkelspoel-element bij de hals.

F10

Dit boutique model van Sire zal vast geïnspireerd zijn op een ander merk dat begint met een F. De F10 heeft een body van moeras-essenhout met een toplaag van tulpenhout. De elektronica is hetzelfde maar aan het aantal knoppen te zien kun je waarschijnlijk schakelen tussen serie, enkelspoel etc. De hals is gemaakt van esdoorn en mahonie, de toets van ebbenhout. De modellen zijn alleen verkrijgbaar als vijf- en zessnaar.

GB5

De eerste akoestische bassen van Sire zijn nu een feit! Deze modellen zijn voor bassisten die graag het geluid van een contrabas willen hebben of iets willen doen met smooth jazz. Ze hebben een Vividx-B piëzo voorversterker en zijn als vier- en vijfsnaar verkrijgbaar.

U7

Kennen wij de U5 shortscale nog? De Shortscale is weer terug onder de naam U7 en is ditmaal actief, voorzien van een simpele tweebands-eq. Dit model is verkrijgbaar in de kleuren Rosegold, Surfgreen Metallic en Satin Black.Website Sire

Importeur The Music Alliance

zoeken
zoeken