NAMM 2024: MXR lanceert de Joshua Ambient Echo

Soundscapes die je voorheen alleen uit een grote rackprocessor kon halen

Merknieuws 02-01-2024 08:01

De Joshua Tree, en meer dan dat, in een pedaaltje. De sound van ambient soundscapes in de gloednieuwe Joshua Ambient Echo van MXR; sounds die je voorheen alleen uit een grote rackprocessor kon halen, nu in één pedaaltje gevat.

Ja, MXR richt hoog, dus bij Gitarist zijn we heel benieuwd naar deze ambient echo. 

MXR laat de Joshua zien in een promovideo. 

En legt in hun manual uit waar alle knoppen voor dienen. 1 CTR-aansluiting maakt het mogelijk met een expressiepedaal de instellingen te regelen of met een tapschakelaar het tempo van de echo's in te stellen
2 FOOTSWITCH schakelt het effect aan/uit (grote blauwe LED geeft aan dat het aan staat) en schakelt Tap Mode in
3 REGEN-knop stelt het aantal echo's in
4 DELAY knop past tempo van echo's aan
5 ECHO 2 knop voegt secundaire echo's toe op ¼ noot tempo (brandt blauw wanneer aan)
6 TRAILS knop schakelt effect Trails mode aan/uit (brandt rood wanneer aan)
7 VOICE knop past mix van -1, +1, and +2 octave signal blend
8 De MOD-knop past de intensiteit van de modulatie aan
9 De MIX-knop past het totale volume van het effectsignaal aan
10 De DIVISION-knop selecteert de verhouding tussen de primaire echo's en het tempo.

In een heel uitgebreide video worden alle functies toegelicht: 

De kern van de MXR Joshua Ambient Echo is de zeer aanpasbare delay setup, die niet alleen controle biedt over het tempo en het aantal herhalingen - Delay en Regen - maar ook over het ritme. Met een draai aan de Division regelaar kun je kiezen uit ¼ noot, dotted ⅛ noot, ⅛ noot, ⅛ triool noot en een dubbele delay bestaande uit een combinatie van een  ⅛ noot en dotted ⅛ noot subdivisies. Wil je dat je herhalingen blijven doorklinken, zelfs nadat het pedaal is uitgeschakeld? Druk gewoon op de Trails. Wil je een nog dynamischer geluid? De Echo 2 schakelaar voegt een secundaire set herhalingen toe die is ingesteld op 1/4 noot tempo-wat kan worden aangepast via geavanceerde instellingen.

Voor directe controle over de timing van je herhalingen ondersteunt dit pedaal zowel onboard tap tempo via de voetschakelaar als off-board schakelen via de CTR jack. Met een externe schakelaar kun je je tevens de herhalingen bevriezen voor maximale feedback, zodat je solo's over een klankkleed kunt weven.

De Mod-regelaar versterkt je delay-signaal met weelderige modulatie. Met de Voice-regelaar kan je daarnaast extra octaven aan de herhalingen toevoegen (-1, +1 en +2).De MXR Joshua Ambient Echo komt straks in de winkel voor rond de 300 euro.  

Distributie: Algam Benelux.  

zoeken
zoeken