Jad Freer Audio Volta

Buizen, buizen en nog meer buizen.

Merknieuws 12-11-2023 19:57

Moet jij niks hebben van moderne basversterkers en spuug jij daarop? Gelukkig worden er nog buizenversterkers gemaakt.

Jad Freer Audio heeft de Volta op de markt gebracht, een nieuwe buizenversterker die volgens het bedrijf "het beste van ouderwetse sound en moderne technologie bij elkaar brengt". De versterker is slechts in beperkte oplage verkrijgbaar en is gemaakt in samenwerking met Gov't Mule bassist Kevin Scott.

"De Volta biedt het beste van een klassieke buizenversterker: een 'Amerikaanse' buizen voorversterker met een klassieke en organische 'James' passieve toonregeling en een 'Britse' buizen power-amp." aldus het bedrijf. "Dankzij onze ingebouwde power-switch is de response veel sneller en is de versterker compact en niet te zwaar."

De Volta heeft een vermogen van 200 watt, heeft drie ECC83 buizen in de voorversterker en nog vier KT88 buizen in de power amp. Een speciaal gemaakte transforer laat de versterker werken op 2, 4 en 8 ohm met aparte Speakon-aansluitingen voor elke optie. De DI heeft een ground/lift, level control, een driestanden-knop voor pre-eq, post-eq en een post power-amp knop. Verder heeft de versterker een fx-loop, een 115/230 volt schakelaar met een totaalgewicht van 12 kg.

De Jad Freer Audio Volta is verkrijgbaar in een klassiek houten behuizing of een 4U rack. De prijs is $4257.

Website Jad Freer Audio

zoeken
zoeken