MTD Kingston Lynn Keller Signature Series

Nieuwe serie bassen voor Lynn Keller

Merknieuws 27-02-2023 09:21

Voor liefhebbers van MTD-bassen, er komt nu een niet al te groot model uit. De MT in MTD staat natuurlijk voor Michael Tobias.

MTD heeft een nieuw model uitgebracht in de Kingston Serie met de Lynn Keller Signature. Lynn Keller is een bassist die bekend is in de Amerikaanse musicalwereld. Haar signature-bas was al beschikbaar als bas uit de USA shop van MTD, maar dit model is iets goedkoper met dezelfde aspecten.

"Ik ben geen groot persoon en ik heb een bas nodig die ik lang kan dragen zonder dat het pijn doet aan mijn nek of rug. Dit instrument is een beginner-bas en is, net als mijn originele model, voor spelers die niet zo groot zijn. Sonisch zijn ze tonaal flexibel en zeker geschikt voor het grote podium. Ze zijn goed in balans en maken het spelen makkelijker terwijl de kwaliteit gewoon goed blijft," aldus Lynn.

De bassen hebben een mensuur van 32 inch (mediumscale) met 24 frets en zijn verkrijgbaar als vier- of vijfsnarig model. Ze hebben een body van lindenhout en een hals en toets van esdoorn. De bas is voorzien van P/J-elementen die verbonden is aan een passief/actief driebands voorversterker met een passieve toonregeling.

De MTD Kingston Lynn Keller Signature Basses zijn verkrijgbaar vanaf $979 en $999. Upgrades met Bartolini elektronica en Hipshot hardware volgen later.

MTD staat, zoals gezegd, voor Michael Tobias Design. Nadat hij het merk Tobias aan Gibson verkocht, startte hij MTD. Gibson levert bassen onder de Tobias-naam en Tobias-modellen bij Epiphone als Toby.

Website MTD

zoeken
zoeken