De Bassist Videoverslag - Al het nieuws van Ibanez voor 2023

Op bezoek bij Ibanez Europe

Merknieuws 06-01-2023 12:47

Net voor de kerst kreeg De Bassist een exclusieve preview van alle Ibanez-producten voor 2023. We filmden de belangrijkste nieuwtjes voor je en we zetten hier alles op een rij.

Ibanez lanceert van oudsher op 1 januari alle nieuwe producten. De Bassist was te gast bij Hoshino Europe in Mijdrecht - zeg maar Ibanez en Tama Europa - om al dat nieuws te checken. En daar zat genoeg leuks bij! Net als voorgaande jaren namen we een video op en daarna vind je links naar alle specificaties en foto's van de 2023-bassen. 

Hieronder zie je de video en scroll rustig door voor verdere info.In 2022 waren we goed te spreken over de akoestische AEGB24E. Je leest de test via deze link. Opvallend waren het compacte formaat en de handige duimsteun over een behoorlijke breedte. Zoals je in de video en op onderstaande foto kunt zien, is het model AEGB30E bijna identiek, maar uitgerust met een afschuining voor je bovenarm. Nog meer comfort dus.Wil je contrabas spelen, maar vind je de stap net te groot? Ibanez - en merken als NS Design - leveren een EUB met de mensuur (de effectieve snaarlengte) van een basgitaar. 34" dus. Overstappen van een fretloze bas naar een EUB wordt zo een stukje makkelijker. De viersnaar was er al en nu is er een versie met lage B. UB805-MOB heet de bas en je ziet hem hier en in de video.


Meer fretloos nieuws vind je bij deze EHB1005F. Wat we daarvan vinden? Dat houden we nog even voor ons. De bas is onderweg naar onze testdivisie en je leest er meer over in de volgende editie van De Bassist.


Je hebt de Fender (Bass) VI, Gibson maakte ooit de EB6 en ook Eastwood bouwt wat zessnarige 30" shortscales met hetzelfde karakter. Maar wat als je dit combineert met fanned frets? Ibanez probeerde het gewoon en dit is het resultaat. De SRC6MS - waarbij MS voor Multi Scale staat - heeft een mensuur dan van 28,5 naar 30" loopt. Bijzonder!


Hou je van esdoorn? Maple in het Engels? Zoek dan niet verder. Meer esdoorn wordt het niet. Esdoorn, esdoorner, het esdoornst. De SRFMDX2 heeft niet alleen een maple top en toets, maar ook de Nordstrand-elementen zijn in een houten behuizing gebouwd. Een frisse bas, qua looks!


Waarom? Omdat het kan. In de autowereld spreekt men van een 'halo'-model als een merk iets bouwt dat echt opvalt. Denk aan een merk van redelijk doorsnee auto's, dat met een snelle sportauto komt. Het merk wordt dan opeens een stuk stoerder. Ibanez doet dat met de derde incarnatie van de Ashula (hoofdfoto). Een bas omdat het kan! Een deel is gefret met normale elementen. Een ander deel is fretloos met piëzo-elementen. Zeer bijzonderen reken maar dat je opvalt op het podium.

De eerste testbas is onderweg naar de redactie en er zullen dit jaar nog wat meer bassen van Ibanez volgen. Wat is jouw favoriet? Laat het achter op facebook!

Via deze link vind je al het Ibanez-nieuws. Scroll naar beneden voor de bassen.


zoeken
zoeken