Nieuwe bassen van Harley Benton

Chique J's met verbeterde hardware en de kop in kleur

Merknieuws 02-11-2022 11:17

Bij Harley Benton kun je inmiddels voor allerlei soorten bassen terecht. Van de bekende Fendermodellen tot Music Man-types, een vioolbas, een Gretsch-achtige, diverse metalmodellen en zelfs een Bass VI. De bas met waaierfrets lijkt niet meer leverbaar, maar verder is er echt voor ieder wat wils. En dat voor een zeer scherpe prijs. Het Thomann-huismerk komt nu met twee series mooie J's.

Classic
De JB-62CC is leverbaar in Shell Pink, Dakota Red, Lake Placid Blue (foto hieronder), Olympic White, Sunburst en zwart, terwijl de linkshandige versie in Seafoam Green verkrijgbaar is. Zoals de naam al doet vermoeden is het model gebaseerd op een Jazz Bass uit '62 en CC staat voor ClassiC Series. We weten allemaal hoe een Jazz Bass er uit ziet, dus we zullen niet te diep ingaan op de specs. Handig is om te weten dat deze bassen een populieren body hebben, een gekarameliseerd esdoorn toets - krijg je ook meteen trek in fudge als je dat leest? - en een toets van Laurier. Elektronica en elementen zijn van het eigen Roswell-merk. De bassen vallen op en onderscheiden zich door de kop in kleur. Daar houden we wel van. De prijs? € 179,-  Linkshandigen worden bestraft: zij betalen een tientje meer en de levertijd is wat langer.
Vintage
De MV-4JB Gotoh is met € 229,- iets duurder, maar nog steeds een koopje. Hij is er in het zwart, in Shell Pink (foto hieronder), Daphne Blue en Burgundy Mist (hoofdfoto). Deze bas wijkt op een aantal punten af van zijn net genoemde, goedkopere broertje. We zien mooie vintage specs, zoals een duimsteun en een hals met blokinleg en met bindingen. De body is gemaakt van elzenhout, de hals heeft een skunk stripe, de brug is van Wilkinson - met messing zadels - terwijl de stemmechanieken bij Gotoh vandaan komen. Veel moois voor een prikkie dus!


Harley Benton website

zoeken
zoeken