Fender American Vintage II

Fender gaat terug naar het begin.

Merknieuws 13-10-2022 15:37

Fender is wel vaker teruggevallen op oude modellen (zijn niet alle modellen gebaseerd op oude?) maar dit keer gaan ze terug naar een specifiek jaar.

American Vintage II 1954 Precision Bass

De Precision bas is een klassieker, of zoals producer Quincy Jones het zelf zegt: "De technologische doorbraak die de muziek veranderde".

In dit geval is voor het jaartal 1954 gekozen, waarbij de Precision nog op de Telecaster leek. De bas heeft een essenhouten body met een C-vormige esdoorn hals en toets met een radius van 7.25. Daarnaast is de bas voorzien van een Pure Vintage '54 enkelspoel Precision-element. Qua brug is er de Pure Vintage 2-Saddle, met open omgekeerde stemmechanieken. De bas is verkijgbaar in Vintage Blond of 2-Color Sunburst en kost €2599.



American Vintage II 1966 Jazz Bass

De American Vintage II 1966 heeft een U-vormige hals gemaakt van esdoorn met een pallisander toets. De body is gemaakt van elzenhout en heeft Vintage '66 Single-Coil Jazz Bass elementen. Typerend voor deze bas is de witte binding, matching headstock en de 'lollipop' stemmechanieken. De American VIntage II 1966 Jazz Bass kost €2285.



Website Fender

zoeken
zoeken