JP Ferreira KISSBASS

Comeback voor Jean-Philippe Ferreira

Merknieuws 03-10-2022 17:10

Hoe simpel kan een bas worden gemaakt? Volgens Jean-Philippe Ferreira kan alles simpeler.

In 2006 ging Jean-Philippe Ferreira met pensioen waardoor het merk JPBasses in handen kwam van Pete Skjold in 2011. Nu is ie weer terug met een nieuw merk genaamd KISSBASS, waarmee hij het bouwen van bassen anders is gaan benaderen.

"KISS staat voor Keep It Stupid Simple. Het is mijn doel om een professioneel maar betaalbaar instrument te maken waar je echt alleen krijgt wat je nodig hebt" aldus de bouwer. "Inpluggen en spelen, meer is het niet. Ik heb het instrument zo ontworpen dat er gewoonweg niks meer valt weg te halen.



Op de foto is te zien dat het om een viersnarig model gaat met een mensuur van 31,18 inch met een body van zwarte limba met een hals van padauk of wenge. Dan is er nog een optie voor een wenge toets voor gefrette modellen of ebbenhout voor een fretloze uitvoering zonder lijnen. 

Dan is er nog de Amrstrong/KISSBASS Sidewinder dubbelspoel-element met alleen een volumeknop. Een andere optie is een push/pull knop waarmee je de toon kunt uitzetten. Qua hardware is er gekozen voor Hipshot Ultralite Tuners met een X-Tender voor de E-snaar en een Hipshot KickAss brug.

Op Facebook kun je zoeken op KissBass Rocks, de bas kost zo'n €1890.

zoeken
zoeken