Ruokangas Valvebucker MK2

Een buis als element

Merknieuws 23-09-2022 20:09

Een element dat wordt aangedreven door een buis? Klinkt als tovenarij maar het kan dus echt.

Ruokangas kwam in 2019 met een buizen gedreven element-systeem voor gitaren, nu is er ook de basversie. De Valvebucker Mk2 is nu beschikbaar voor vier- en vijfssnarige bassen van hetzelfde merk. Het heeft een nieuw visueel ontwerp en een aparte box die ook als DI fungeert.

"Het ontwerp op zichzelf is al opvallend, er worden sweet spots gebruikt die buiten het werkbare spectrum van buizen zitten door lagere voltages te gebruiken" aldus Ruokangas. "De energieconsumptie blijft constant, ook tijdens het opstarten wat erg belangrijk is bij het gebruik van normale stroomvoorzieningen bij pedalen. Alle Valvebucker units worden met de hand gemaakt in Finland".De Valvebucker Mk2 heeft een element met een capsule die verbonden is aan een buizengedreven voorversterker circuit. Deze is voorzien van hoogwaardige NOS buizen die een leven lang meegaan. Ondanks dat er maar een element in zit zegt het bedrijf dat je er verschillende geluiden uit kunt halen.


Daarbij moet wel gezegd worden dat de Ruokangas Valvebucker Mk2 alleen geschikt is voor gitaren en bassen van dit merk en niet in andere merken past. Het is als optie beschikbaar en kost $2200 extra bij een bestelling.

Website Ruokangas

zoeken
zoeken