Ashdown LB-30 2.N

Buizenversterker met speakersimulaties.

Merknieuws 26-07-2022 09:43

Een buizenversterker met ingebouwde hypermoderne speakersimulaties? Met deze versterker van Ashdown kan het.

Ashdown presenteert de LB-30 2.N, een 30 watt volledige buizenversterker met handige speaker-uitgangen en zes ingebouwde IR emulaties van de bekende Ashdown speakerkasten voor de PA of om op te nemen in de studio.

De versterker heeft een volledige metalen maar retro behuizing met uiteraarde de welbekende VU-meter. Het is voorzien van een ECC81, ECC82 en ECC83 buis in de voorversterker en vier EL84 buizen in de eindtrap. Het heeft twee aansluitingen voor passieve en actieve bassen, een Gain Trim, Volume en Output Level knoppen om te kiezen tussen clean of warm en grommend. Verder zijn er knoppen voor Treble, Hi Mid, Lo Mid, Bass en zit FX Loop Send en Return ook aan de voorkant.


Een echte buizenbak maar wel met moderne technologie, geleverd door Two Tones die Impulse Response emulaties van zes speakerkasten heeft ingebouwd: ABM-810H-EVO-IV, ABM-410H-EVO-IV, ABM-210H EVO-IV, ABM-115 EVO IV, RM-212 EVO II en de CL-310 DH.

De versterker kan met of zonder speakerkast worden gebruikt waarbij de uitgang van de speaker-emulatie direct kan worden aangesloten op de opname-apparatuur. Deze kunnen worden geselecteerd via een knop aan de voorkant, voor meer mogelijkheden zijn er nog MIDI- en USB-aansluitingen.

"Toon is het belangrijkst bij Ashdown" aldus Dan Gooday, "maar we vinden het ook belangrijk om bassisten te helpen in verschillende situaties en deze versterker kan alle situaties aan".

De Ashdown LB-30 2.N is binnenkort verkrijgbaar vanaf $1799,99.

Website Ashdown

zoeken
zoeken