Vintage Guitars VJ74 ReIssued + V4

Budgetbassen in nieuwe kleuren

Merknieuws 02-06-2022 13:05

Vintage Guitars maakt zeer degelijke en betaalbare instrumenten voor gitaar en bas, voor 2022 zijn er wat nieuwe kleuren beschikbaar.

Vintage V74 ReIssued

De Vintage V74 ReIssued 4 serie bassen zijn voorzien van drie nieuwe kleuren: Firenza Red, Laguna Blue en Ventura Green. Naast de nieuwe kleuren, de verchroomde controleplaat en de tortoise slagplaten behouden de instrumenten de kwaliteit die wij van het merk gewend zijn. De bassen zijn geliefd bij zowel de pro's als de semi-pro's.



De body's zijn gemaakt van elzenhout voor een goede mix van laag, mid en hoog. In combinatie met de Wilksinson WOJB enkelspoel-elementen zorgt dit voor een strakke, piano-achtige toon met veel helderheid en articulatie. Met de hals van esdoorn die voorzien is van een pallisander toets kun je qua sound alle kanten op van rock tot blues, met de toon-knop dicht wordt het iets smoother.


De bassen hebben Wilkinson WJBL200 stemmechanieken en een GraphTech topkam wat zorgt voor stabitliteit tijdens het stemmen en een Wilkinson brug voor veel sustain en een goede intonatie. De bassen kosten zo'n £439.



Vintage V4 met gespiegelde slagplaat

Met een opvallende slagplaat en zwarte laklaag is de Vintage V4BLK een echte rockbas. Met een elzenhouten body, geschroefde esdoorn hals met palissander toets geeft het genoeg sustain en toon voor allerlei genres.



De bas heeft een Wilkinson split-coil element die voorzien is van Alnico V magneten die gekozen zijn voor het behouden van de subfrequenties. Verder heeft de bas een Wilkinson brug, een GraphTech topkam en Wilkinson WJBL175 stemmachnieken. Deze bas kost £439.

Vintage V4SVR

Als laatste is er de V4SVR in de kleur Silverburst. Ook deze bas heeft een elzenhouten body, en een hals en toets van esdoorn. Alle hardware is ook van Wilkinson en heeft een GraphTech topkam. Ook deze kost £439.



Website Vintage Guitars

zoeken
zoeken