Lusithand Devices Alma Bass Compressor

Compressor met dubbele voltage

Merknieuws 28-05-2022 19:23

De grote namen hebben inmiddels wel een compressor voor de bas op de markt gebracht, kan Lusithand nog wat verandering brengen?

Lusithand Devices heeft een nieuw pedaal uitgebracht, de Alma Compressor. Deze is gebaseerd op de Diamond Bass Compressor die al niet meer gemaakt wordt en voegt daar nog wat extra aan toe.

"Alle goede kwaliteiten van het origineel zitten er gewoon nog in en we hebben een Voltage Doubling circuit erin gebouwd (die je uit of aan kunt zeten) en een Clean Direct signaal om je originele signaal te mengen met het signaal waar compressie op zit" aldus het bedrijf. De schakelbare voltage is handig voor als je meer headroom nodig hebt en daarmee het irritante clippen van je signaal kan voorkomen. Als je een hoger voltage gebruikt wordt je geluid iets dikker en wordt de compressor harder ingezet".

Dan is er nog een COM-knop die de gain en de compressie ratio tegelijk regelt, een EQ-knop en een CLEAN-knop voor je droge signaal. Het circuit is een milde compressor met een vaste ratio van ongeveer 3:1/4:1, afhankelijk van de setting.

De Lusithand Devices Alma Compressor kan worden besteld vanaf $187.



Facebook Lusithand

zoeken
zoeken