G&L Guitars CLF Research L-1000 Series 750

Nieuwe brede vijfsnaar van G&L

Merknieuws 03-05-2022 12:41

Voor liefhebbers van het merk G&L en met name de vijfsnarige modellen staat er nu iets leuks te wachten.

De nieuwe L-1000 Series 750 is een nieuwe serie vijfsnarige bassen met een spacing van 19mm tussen de snaren bij de brug, net als bij viersnarige bassen van Fender. De 750 staat voor "driekwart van een inch" 3/4= "0750"=19,03 mm, vandaar de naam.De L-1000 Series 750 is de "Widebody Wunkay" gebouwde model met G&L's "Wide 5" Saddle Lock brug met dezelfde brugzadels die op viersnarige modellen worden gebruikt. Die extra ruimte is mooi verpakt op een body die gebaseerd is op tekeningen van de Fender Avenue. Een nieuwe MFD Dubbelspoel-element is hiervoor ontworpen voor een nog beter geluid maar er is ook goed op gelet dat de B-snaar nog steeds goed klinkt.


De Widebody Wunkay is een nieuw model maar alle klasieke Fender Avenue details ontbreken niet, de kop loopt mooi over in een hals met een halspen die verstevigd is me koolstof. Andere hints uit de jaren '80 zijn de CLF stemmechanieken, de controleplaat, de driestanden-schakelaar met de bekende L-1000 "OMG" modus.

De bassen zijn beschikbaar in: Natural over moerassenhout met esdoorn toets, Drietoons Sunburst op Western Sugar Pine met Caraïbisch pallisander, Andromeda op Basswood met pallisander toets en Turqoise op Basswood met een Caraïbisch pallisander toets. De bassen kosten $2070.

Website G&L Guitars

zoeken
zoeken