Fodera Mike Bendy Signature Mini MB Presentation

Eerste Fodera met een korte mensuur.

Merknieuws 25-04-2022 21:33

Deze nieuwe Fodera is in veel opzichten een opmerkelijke bas met een knipoog naar een andere beroemde bassist.

Dit nieuwe en futuristische model voor Mike Bendy combineert innovatie en concepten wat het resultaat was van een samenwerking tussen Mike Bendy, Vinny Fodera, Joey Lauricella en het Fodera team. Zowel qua sound als design is het een radicale stap in een andere richting.

Het begon toen Mike Bendy een nieuw model wilde en ging naar het Fodera team met een idee voor een instrument dat allerlei elementen van voorgaande Fodera instrumenten zou hebben. Het resultaat is een minimalistisch ontwerp met een dikke knipoog naar Anthony Jackson voor de vorm van de body, een 'half-gesneden' top in Contrabass formaat, Matt Garrison voor de plaatsing van de elementen tot aan Lincoln Goines en zijn ingebouwde voorversterker (nog in ontwikkeling). Uiteraard ontbreekt het klassieke Fodera logo bij de 12e fret niet net als andere elementen die een hommage zijn aan het merk.

De Mini MB Presentation is de eerste bas van Fodera met een korte mensuur (31 inch om precies te zijn). De compacte vorm van de body is gebaseerd op de AJ Presentation speciaal gemaakt naar de wens van Mike. Daarnaast heeft de bas een ontzettend kleine kop die ook nog eens schuin naar achteren steekt waardoor de halspen makkelijker te bereiken en te verwijderen is. De string locks zorgen ervoor dat je makkelijk snaren kunt verwisselen terwijl de stemmechanieken onderaan bij de brug zitten.

Die brug heeft een smalle snaarbreedte van 16,5 mm die zich op een uitgesneden plek van de body bevindt. De bas heeft een 3D-geprinte ramp voor de vingers die netjes om de slagplaat heenzit, twee Fodera/Duncan Duel Coil elementen en passieve eletronica met een gestapelde volume/volume controleknop.

Qua hout heeft de bas een elzenhouten body met een esdoorn toonblok, gevlamde esdoorn hals met een Indiaas pallisander toets en is voorzien van zwarte hardware.

De Mini MB Presentation is op de website te bestellen middels een donatie van $2000 waardoor je een exemplaar reserveert. De uiteindelijke prijs is $18.450 maar dan heb je wel een shortscale van Fodera.

Website Fodera

zoeken
zoeken