Review van de Boss Katana 110 Bass in zomereditie van De Bassist

Boss lanceert twee nieuwe basversterkers: de Katana 110 en 210

Merknieuws 16-06-2022 09:06

Boss verrast ons met twee comboversterkers met uitgebreide mogelijkheden. De Katana 110 en 210. In De Bassist 61, juli-sept vind je een uitgebreide testvan de 110. Hier op DeBassist.nl een voorproefje, een demovideo en een Talk with Boss video waarin de ontwikkelaar van de Katana Bass van alles uitlegt over dit nieuwe product van Boss.

Dit is een extra webitem naar aanleiding van een artikel in De Bassist 61, juli - september 2022. Je kunt deze editie zonder verzendkosten bestellen in onze webshop muziekmagazines.nl. 

Boss komt dus met twee Katana-basversterkers. De naam zegt het al: de 110 heeft een enkele 10"-speaker en de 210 heeft er twee. De kleine broer levert 60 Watt en de grotere 160W.

Op het eerste gezicht zijn het makkelijk te gebruiken combo's met veel mogelijkheden. Zo hebben de twee drie standen voor Vintage (buizenachtig, organisch met een natuurlijke drive), Flat (mild, helder, dynamisch en rijk) en Modern (snel met extra bas). Er is een 4-bands toonregeling met een studio-achtige blend-functie om je droge sound te combineren met je ingestelde sound voor meer laag en helderheid.


De Katana-serie - tot nu toe alleen voor gitaar - staat bekend om de ingebouwde effecten. Er is een compressor/limiter een drive en de FX1 en FX, waarbij je kunt kiezen uit onder meer een chorus, flanger, octaver, delay, reverb en bass synth. Via de Boss Tone Studio Editor kun je tot op 60 effecten laden. Heb je je favoriete sounds gevonden? De Boss biedt zes geheugenplekken om deze op te slaan.


Verder zit het vol mogelijkheden. Er zijn diverse USB- en jackuitgangen met speakersimulatie voor opnames, om met de eerder genoemde editor het geluid van je versterker aan te passen en veel meer. Natuurlijk is er een gebalanceerde XLR-uitgang naar de tafel, waarbij je kan selecteren of je geluid van voor of na de EQ komt. Er is een uitgebreide voetschakelaar verkrijgbaar en met de optionele Boss Bluetooth Audio Midi Dual Adaptor bedien je alles gewoon met je telefoon.

Uit de test van de Boss Katana 110 Bass in de Bassist 61: 'Ik ben onder de indruk van het gebruiksgemak van het apparaat en de snelle respons van de regelaars, waarmee snel en effectief veel verschillende geluiden kunnen worden gecreëerd. De kwaliteit van de Boss is indrukwekkend voor de prijs en ik denk  dat we deze versterker en zijn grotere 160W-broer vaak terug zien op podia, in oefenruimtes en in studio's. Je krijgt met deze versterker een indrukwekkend scala aan geluiden voor het geld en daarom is het een echte aanrader.'

In de Bassist 61 kun je de volledige test lezen. Je kunt deze editie zonder verzendkosten bestellen in onze webshop muziekmagazines.nl. 

In de demovideo van Boss wordt alles nog even visueel op een rijtje gezet! 

In onderstaande video een gesprek met de ontwikkelaar van de Katana Bass. 

Meer informatie vind je via deze links voor de 110 en de 210.

zoeken
zoeken