Charvel Vijfsnarige Pro-Mod San Dimas Bass PJ V

Vijfsnarige Precision-modellen van Charvel

Merknieuws 12-03-2022 20:05

Moet een Precision-achtige bas per se vier snaren hebben of mag het ook een B-tje meer? Charvel heeft ze in ieder geval gemaakt.

Charvel heeft een nieuwe serie bassen toegevoegd aan de line-up met de Pro-Mod San Dimas Bass PJ V. De vijfsnarigen volgen de viersnarigen uitvoeringen op die dit jaar nog een udpate krijgen qua looks.

De bas heeft een aantal moderne snufjes zoals de gekarameliseerde esdoorn 'snelheids' hals die met grafiet is verstevigd en een radius van 12"-16" voor de toets. Daarnaast heeft de bas Luminay stippen aan de zijkant, een wieltje voor het afstellen van de halspen en twee Powerhouse DiMarzio elementen.

"De bas heeft een geheel nieuw Charvel vijfsnarig element - een Area J DP551 bij de brug zorgt voor een ronde punch terwijl de Charvel 5-String Split Coil in het midden zorgt klasieke warmte, kick en een heldere toon" aldus het bedrijf. "De veelzijdige electronica bestaat uit een driebands-eq, pickup-blend control en een volumeknop met een push/pull functie waardoor je de eq kunt bypassen en een dode batterij kunt voorkomen".

Zowel de Pro-Mod San Dimas PJ V en IV modellen verschijnen in de kleuren Platinum Pearl als Metallic Black. Het vijfsnarige model kost $1099 en de viersnaar kost $999.



Website Charvel

zoeken
zoeken