Sandberg Greenline Serie + California Central

Voor elke bas een nieuwe boom

Merknieuws 26-01-2022 17:54

Bassen worden gemaakt van bomen en die worden steeds schaarser. Sandberg heeft daar iets op bedacht.

Sandberg Greenline

Sandberg Guitars heeft nu de nieuwe Greenline Series uitgebracht, een serie ecologisch-duurzame bassen met "karakteristiek hout". Behalve het feit dat ze met goed hout werken is het bedrijf ook een samenwerking aangegaan met United Kids Foundation Forrest om een boom te planten voor elke bas die wordt gemaakt. De bomen zullen worden geplant bij de Harz bergen in Duitsland vlakbij de Sandberg fabriek.

"Net als de mens is elke boom uniek, het heeft zijn eigen vorm, patroon en geschiedenis" aldus het bedrijf. "Het duurt jaren om een boom te laten groeien en elke boom heeft een eigen karakter. Voor de Greenline serie hebben wij die bomen uitgezocht met bijzondere markeringen, plekken en verkleuringen om een meer verantwoord instrument te maken: perfect in stabiliteit en in functie met de esthetiek van het hout".

Deze serie is beschikbaar voor de California TT, TM en VM modellen en naar verwachting zullen andere modellen hier ook voor beschikbaar zijn. Elk van de modellen kan in de configurator op de website worden geselecteerd.



California Central

De nieuwe California Central bassen zien er op het eerste gezicht niet al te ingewikkeld uit en Sandberg omschrijft ze dan ook als simpele bassen. De bassen hebben 22 frets met een pao ferro of esdoorn toets. De viersnaar heeft een mensuur van 34 inch en de vijfsnaar eentje van 35. Daarnaast zijn er twee uitvoeringen van deze modellen: Black Matt met een body van Europees essen en Highgloss Anthracite Metallic van elzenhout.

De slagplaat is in het zwart, hardware van Sandberg met een dikke Sandberg Plus Humbucker die voorzien is van een driebands-eq met een actief/passief schakelaar.

De viersnaar MF Black kost €1516, de vijfsnaar MS Black €1966, de viersnaar HG Anthracite Metallic €1718 en de vijfsnaar HG Anthracite Metallic €2168.

Website Sandberg

zoeken
zoeken