Tao Guitars Hansford Rowe Signature HR Superleggera Bass

Superdeluxe bas met Italiaanse looks

Merknieuws 23-01-2022 21:26

Heb jij heel veel geld over en wil je investeren in een dure bas? Tao Guitars heeft wel iets bijzonders liggen.

Bassist Hansford Rowe is een samenwerking aangegaan met Tao Guitars om een signature bas te maken genaamd de HR Superleggera. Dit superdeluxe instrument is volledig met de hand gemaakt in Brussel en heeft inspiratie gehaald van Italiaanse sportwagens. De bassist die onder andere samen heeft gewerkt met Mick Taylor en Mike Oldfield zegt het volgende over zijn instrument:

"De vorm van de Superleggera is uniek en perfect in balans. De subtiele verwijzingen naar Marcello Gandini (Lamborghini Miura, Alfa Montreal) zijn subliem, evenals de aluminium hardware". De brug is ontworpen naar mijn wens met de verfijnde details van Tao. De elementen zijn van Benedetti".



De Body van de HR Superleggera is gemaakt van lichtgewicht moeras-essen. De hals is gemaakt van Bosnisch esdoorn met een kern van wenge, net als de toets. De bas heeft 26 frets en een mensuur van 34,5 inch.



De hardware bestaat uit speciaal gemaakte Hipshot lichtgewicht stemmechanieken, titanium trekstang van KTS Japan en een speciaal ontworpen brug. De bas is voorzien van een speciale laklaag, Lamborghini Oro Elios.



Voor de bas moet je wel diep in de buidel tasten, €14.000 om precies te zijn.

Website Tao Guitars


zoeken
zoeken