EBG Instruments Vicious

Slechts (nog) één van gemaakt

Merknieuws 27-12-2021 11:44

EBG is een klein bedrijf uit Duitsland dat instrumenten maakt die in combinatie zijn van klassieke en moderne invloeden.

EBG Instruments heeft een nieuw model toegevoegd aan hun line-up die de naam EBG-5 Vicious draagt. Het eerste exemplaar uit deze serie is de EBG-Vicious Orion, het eerste en nu nog enige exemplaar om te laten zien hoe deze eruit ziet.

"Onder de laklaag zie je een bijzondere body die gemaakt is van twee soorten hout: gevlamd esdoorn en bubinga zorgen voor dit bijzondere effect" aldus EBG. "Maar de bas heeft nog meer bijzondere details zoals de verschillende vormen van de maan als inlegwerk, of het woord Orion bij de derde fret waar het naam van het instrument vandaan komt."

De bas heeft nog meer innovaties in petto zoals een CNC gefreesd middenblok van aluminium. Terwijl de meeste halzen van dit merk van koolstof zijn gemaakt heeft deze bas een gevlamde esdoorn hals met een toets van bubinga net als de body. De bas is voorzien van Häusel elementen in een P/J configuratie en actieve Richter electronica. De knoppen zijn voor volume, blend, bass boost en treble boost. De hardware bestaat uit de EBG 'FATSUS' brug en Graphtech Ratio stemmechanieken.

De EBG-5 Vicious kost $4250.

Website EBG Instruments

zoeken
zoeken