Test van de Short Scale Stingray van Music Man in De Bassist

Heetgewassen klassieker

Merknieuws 09-12-2021 17:12

De StingRay is een klassiek model. Het was de eerste bas die Leo Fender op de markt bracht nadat hij Fender had verkocht. De afgelopen 45 jaar zijn er redelijk wat wijzigingen doorgevoerd, maar het bleef altijd een longscale. Sinds kort is er de StingRay Short Scale van Music Man en ook dochterbedrijf Sterling heeft hier een uitvoering van. In De Bassist 59, jan-mrt 2022, hebben we deze bas getest.

De Bassist 59 komt uit op 9 december. Je kan deze editie in onze webshop muziekmagazines.nl bestellen.
In die editie vind je de review van de - let op, het is een hele mond vol - 'Sterling By Music Man StingRay Short Scale'. 

Sterling By Music Man is het dochterbedrijf van Ernie Ball Music Man. Ze bouwen meer betaalbare instrumenten in Indonesië, gebaseerd op de ontwerpen uit Californië. De SUB-serie zou je kunnen vergelijken met Squier en deze duurdere serie gaat qua prijs en kwaliteit meer richting bijvoorbeeld de Mexicaanse Fender-series. De specificaties schelen in grote lijnen niet veel van de Amerikaan. Zo is die Short Scale ook passief. Opvallend is wel dat de Sterling-body van mahonie is, terwijl dat traditioneel bij StingRays essen is.

De klassieke StingRay had een 2-bands actieve voorversterker ingebouwd. Later werd de 3-bands preamp de standaard. De shortscale-versie is daarentegen juist passief!

 

 

 

Music Man
Distributeur: Algam Benelux

 

zoeken
zoeken