Ashdown John Myung Double Drive

Distortion pedaal voor Dream Theater bassist

Merknieuws 23-10-2021 21:48

Eerder kwam Ernie Ball al met een Bongo 6 bas speciaal gebouwd voor John Myung, nu komt Ashdown met een pedaal

John Myung gebruikt Ashdown versterkers op het podium en nu is er dan het eerste pedaal, de John Myung Double Drive. Het pedaal is een samenwerking tussen de twee en is in feite twee distortions in een pedaal.

De eerste is een subtiele drive met knoppen voor Gain, Loud en Tone, de tweede is meer een vintage-style distortion die volgens Ashdown "van subtiel warm tot gezichtsmeltend" gaat en kunt bedienen met de Grit en Burn knoppen.

De twee herkenbare VU-meters op het pedaal meten het volume van je signaal dat er in en uitgaat, met de geïsoleerde DI kun je probleemloos aansluiten op de FOH of als DAW-interface. Uiteraard is het voorzien van een ground-lift knop.

"Ik ben dol op dit pedaal" aldus John Myung over zijn Double Drive. "Ik heb het al gebruikt als een DAW en ik weet zeker dat het tijdens een live-show goed van pas zal komen, het is gewoon handig om te hebben. Drive 1 is goed voor de harmonische distortion, Drive 2 klinkt te gek in het laag en zit zichzelf niet in de weg".

Het pedaal wordt ook geleverd met een instrument-kabel, een XLR-kabel en een stroomkabel en is al te bestellen vanaf $410. Het pedaal zal in januari 2022 op de markt verschijnen.

Website Ashdown

zoeken
zoeken