Cort Artisan B4 & B5 Element Bas

Betaalbaar en innovatief

Merknieuws 16-09-2021 11:48

Cort maakt goede bassen voor een degelijke prijs en deze nieuwe bassen behoren zeker tot die categorie

Cort Guitars heeft nu de nieuwe Artisan B4 en B5 Element bassen uitgebracht, die louter de allerbeste kwaliteiten hebben van de Artisan B-klasse. Deze bassen hebben een nieuwe high-mass brug MetalCraft M4 en M5 brug waardoor je op twee manier de bas kunt besnaren wat de toon en resonantie verbetert. Beide modellen hebben een rondere body van mahonie met een laag essenhout die in drie verschillende kleuren beschikbaar zijn. De combinatie van de juiste elementen en de manier van kwalitatief hoog bouwen maakt de bas geschikt voor professionals en enthousiaste spelers.

Cort's toonhout selectie is een belangrijk onderdeel van zowel de B4 als de B5 Element. Het essenhout op mahonie zorgt voor een goede balans van warmte, veel laag en een helder hoog. Dankzij de Open Pore Natural laklaag komen de houtnerven mooi naar voren, net als in de Open Pore Trans Black en de Open Pore Burgundy Red laklaag die voor beide modellen beschikbaar zijn.

Beide bassen hebben een geschroefde hals die bestaat uit vijf delen panga panga en walnoothout dat zorgt voor een goed midrange met het heldere van de mahonie body. Het klinkt niet alleen goed maar ziet er aan de achterkant ook mooit uit. De toets is van esdoorn, heeft 24 frets en is geroosterd in een zuurstof-arme oven waardoor het zijn looks krijgt.

De nieuwe MetalCraft brug zorgt meer sustain en toon en je kunt de snaren door de body halen of over de brug doen. De viersnaar heeft een spacing van 19 millimeter, de vijfsnaar eentje van 18 millimeter.

Qua electronica is er gekozen voor Bartolini MK-1 elementen die de karakteristieken van het hout behoudt maar nog wel de punchy warme mids heeft met voldoende hoog. De voorversterker is een Bartolini MK-1Preamp met een driebands-eq en een passief/actief knop. Verder heeft de bas Hipshot stemmachnieken en zwarte hardware.

Voor de Artisan B4 Element betaal je $599,99 en voor de B5 Element $649,99.

Website Cort Guitars

zoeken
zoeken