G&L L-2500 Series 750 Bass

Brede vijfsnaar van G&L

Merknieuws 12-09-2021 19:50

G&L was het derde en laatste bedrijf waar Leo Fender gitaren en bassen maakte. De nieuwe 750 bas is een trip vol nostalgie.

G&L brengt de nieuwe L-2500 Series 750 bas uit, het eerste vijfsnarige model met een snaarspacing van 19 millimeter bij de brug. Als gevolg heeft de bas een nieuwe "Wide 5" Saddle Lock brug voor een bredere snaar spacing die je terugvindt bij gewone viersnarige bassen.

De bas heeft ook een nieuwe body die doet denken aan de klassieke Fender Avenue vormen aldus G&L. "Series 750 is een nieuw model maar de klassieke Fender Avenue details zoe je overal terug. De mooie, toen gloednieuwe, CLF/G&L kop vloeit gelijdelijk over in een hals die verstevigd is met twee halspennen die met koolstof zijn verstevigd. Invloeden uit de jaren '80 zie je terug in de grote CLF-knoppen en de controleplaat die voorzien is van kleur-gecodeerde schakelknoppen die de Fender Avenue had eind jaren'70 en begin jaren '80".

Er zijn vier varianten van deze bas: Blueburst met een moeras-essenbody met een esdoorn toets, Tobacco Sunburst over een okoume met een Caraïbisch pallisander toets, Ruby Red Metallic over bashout met een Caraïbisch pallisander toets en Tangerine Metallic over bashout met dezelfde pallisander toets.

De bassen zijn uiteraard voorzien van de dikke MFD dubbelspoel-elementen die je kunt bedienen met het Tri-Tone drieweg-schakelaar systeem waar deze bassen bekend om staan. Ze zijn verkrijgbaar vanaf $1899.

Website G&L

zoeken
zoeken