Ernie Ball Music Man Tim Commerford Artist Series Stingray Bass

Signature bassen voor Rage Against The Machine bassist

Merknieuws 30-07-2021 12:12

Er komen steeds meer signature bassen van Music Man, eerst waren John Myung en Joe Dart aan de beurt, nu is de eer aan Tim Commerford.

Tim Commerford heeft met Rage Against The Machine, Audioslave en 7D7D al vaak genoeg de aardbodem doen scheuren (Pinkpop in de jaren '90!) en hoevaak hebben wij wel niet 'Killing In The Name' gespeeld tijdens een optreden of een jam? Tim gebruikt al sinds het begin van zijn carrière de bassen van Music Man en nu werd het tijd voor een beloning. Music Man brengt maar liefst vier verschillende Tim Commerford bassen uit in verschillende opties, waaronder een korte- en lange mensuur, een ramp die je in de body kunt schroeven, verstelbare snaardempers en ook actieve en passieve modellen! We nemen ze met je door.

Als eerste de actieve bassen. Het model met een lange mensuur heeft een essenhouten body, een esdoorn hals met esdoorn toets en een zwarte laklaag. Het element is de bekende Music Man dubbelspoel-element met neodynium magneten. Het model met een korte mensuur heeft een natuurlijke afwerking. Beiden bassen zijn voorzien van een drie-bands 18 volt actieve eq, treble, mid en bass.

De passieve modellen vallen in veel opzichten op. Het model met een lange mensuur heeft (net als die met het korte mensuur) een essenhouten body met een esdoorn hals maar er is gekozen voor een ebbenhouten toets. Deze heeft ook volledig zwarte hardware terwijl de rest van de modellen verchroomde hardware hebben. De vinger ramp en snarendempers zijn ook hier aanwezig maar qua electronica zijn deze bassen anders: de volumeknop heeft een push/pull knop voor een gain boost en een driestands-schakelaar voor enkelspoel, parallel of serie stand voor je element.

Alle bassen hebben een vijfpunts-geschroefde hals en zijn voorzien van Ernie Ball snaren. Er zijn in totaal 200 modellen beschikbaar (50 per optie) dus wees er snel bij. De modellen kosten ongeveer $2999.Website Music Man

zoeken
zoeken