Breedlove Pursuit Exotic S Concerto Amber Bass CE

Duurzame akoestische bas

Merknieuws 27-07-2021 12:22

Denk jij graag vooruit en wil je geen bedreigde houtsoorten in je instrument verwerkt hebben? Bij Breedlove kan dat.

Breedlove Guitars heeft de nieuwe ECO Pursuit serie uitgebracht waaronder de Pursuit Exotic S Concerto Amber Bass CE die zowel gefret al fretloos wordt geleverd. De ECO serie heeft drie lagen toonhout die op een duurzame manier zijn geoogst.

"Met EcoTonewood maakt Breedlove lamineertechnolgie duurzamer en hebben we een resonante kern van duurzaam geoogst Afrikaans mahonie in plaats van zachthout wat slecht is voor de toon van je instrument en in veel akoestische instrumenten wordt gebruikt" aldus het bedrijf. "Dit in combinatie met diepgaand onderzoek naar de vormen van de body en het toonhout zorgt voor een goed geluid in elke gitaar van de ECO collectie. Breedlove maakt deze gitaren om een betere wereld achter te laten en tegelijkertijd betaalbare instrumenten te maken"

De Breedlove ECO Pursuit Exotic S Concerto Bass CE heeft een hals van Afrikaans mahonie, een body van Myrtlewood (afkomstig uit Californië en Oregon) en een ovangkol toets. De gefrette en fretloze uitvoering zijn voorzien van een Fishman Presys I systeem, gesloten stemmachnieken en een tortoise fretboard binding.

Beide bassen kosten $749.

Website Breedlove

zoeken
zoeken