Markbass Little Mark IV Combo's

Vernieuwde combo's van Markbass

Merknieuws 20-07-2021 12:04

De nieuwe Little Mark IV versterker is uit en daarmee worden ook de bekende combo's vernieuwd.

De nieuwe Little Mark IV versterker is uit en daarmee worden ook alle toekomstige combo's hiervan voorzien. De Little Mark IV is uitgerust met een andere frequentie voor de bas (68 Hz), een ingebouwde Bi-band Limiter, Old School knop die de VLE vervangt, drie ingebouwde EQ-presets, een mute-knop, een ingang voor de voetschakelaar en Markbass' eigen eindtrapversterker onder de naam Mark Proprietary Technology. Het zijn de volgende combo's:

Markbass CMD102P IVDeze combo heeft twee 10 inch speakers met een piëzo tweeter. Het handige aan deze combo is dat deze gekanteld kan worden en als monitor kan worden gebruikt. Uiteraard kun je een extra monitor aanlsuiten om de volle 500 watt te kunnen gebruiken en met een gewicht van 17,3 kg is het prima te tillen.

Markbass CMD115P IVZoals de naam het al zegt heeft deze combo een dikke 15 inch speaker waardoor je genoeg midlaag krijgt voor genres als blues, roots, oude rock 'n' roll en ga maar door. Dankzij de piëzo tweeter krijg je er gelukkig genoeg laag bij en kun je zelfs nog een tweede 15 inch speaker aansluiten voor nog meer laag. Deze combo weegt 18,5 kg.


Markbass Mini CMD121P IVMisschien wel de populairste combo van Markbass, met slechts 11,9 kg aan gewicht en een 12 inch speaker is deze versterker voor veel situaties geschikt. Of het nu een repetitie is of een optreden met veel publiek, deze versterker kan het makkelijk aan. En met een tweede 12 inch speaker neemt het relatief weinig ruimte in beslag.

Markbass CMD Ninja 102PDeze compacte combo is gebaseerd op de Ninja versterker van Richard Bona. Deze weegt 16,4 kg en dankzij het compacte ontwerp heeft het genoeg vermogen en neemt weinig ruimte in beslag. En als je dat te weinig vindt sluit gerust nog een 2x10 aan zonder problemen.


Markbass CMD121H IVDeze combo is geschikt als een 'hi-fi' alternatief voor de Mini CMD121P, hij is iets groter en ook nog eens voorzien van een 1 inch compressie driver waardoor je een natuurlijker hoog krijgt. Met 16 kg is deze wel zwaarder dan zijn kleinere broertje.

Website Markbass

Website Mafico

zoeken
zoeken