Markbass Little Mark IV

Nieuwe generatie Little Mark

Merknieuws 18-07-2021 20:17

De Little Mark serie is al jaren het vlaggenschip van Markbass, waarvan de Little Mark III en de CMD combo's de weg vonden naar bassisten. Nu is het tijd voor een nieuw hoofdstuk.

De Markbass Little Mark IV heeft vergeleken met de vorige generatie wat updates gekregen die zeker interessant klinken. Uiteraard is de bekende vierbands-eq weer aanwezig die wij gewend zijn maar is voor de bas frequentie 68 Hz gekozen, dit was eerst 40 Hz.

Daarnaast zijn de VLE en de VPF knoppen niet maar aanwezig. Daarvoor in de plaats zis de 'Old School' knop gekomen waarmee je flink in het hoog snijdt voor die vintage sound. De versterker is voorzien van drie ingebouwde presets die je met een knop kunt bedienen: flat, wat een neutraal geluid is, scooped, waarmee je een goede slap sound kunt maken en de VPF knop vervangt en als laatst de FSW waarmee je de voetdrukschakelaar inschakelt waarmee je optionele voetdrukschakelaar kunt gebruiken voor mute of de midscoop.De versterker heeft een ingebouwde 'Bi-band limiter' die sneller en dynamischer reageert op je manier van spelen dan andere limiters, het laat het hoog meer ademen voor een natuurlijke sound. Verder is er een handige mute-knop als je tussendoor bier moet halen, een line-out knop waarmee je de volume bepaalt voor de FOH en Markbass' eigen MPT eindtrapversterker om de sound van je instrument intact te houden.

Little Mark IV 300 U

Maar dat is nog niet alles, er is ook de Little Mark IV 300 U. De gewone Little Mark IV geeft zo'n 500 watt aan vermogen, de Little Mark IV 300 U geeft 300 watt maar is voozien van een handig extra'tje: je kunt van voltage wisselen, van 240 volt naar 120 volt zodat je geen extra stroomconvergeerders nodig hebt. Dat kan nog weleens vervelend zijn.Website Markbass

Importeur Mafico

zoeken
zoeken