Cort Artisan C4 & C5 Plus OVMH

Veelzijdige werkpaarden van Cort

Merknieuws 14-07-2021 12:04

Zoek je een betaalbare bas die wel luxe elementen en goede elektronica heeft? Deze bassen van Cort bieden het.

Cort presenteert nu met trots de nieuwe Artisan C5 Plus OVMH die ook verkrijgbaar is in een viersnarige uitvoering. Met de vooruitgang die de Artisan C4 Plus had hebben zowel de C5 Plus OVMH als de C4 Plus OVMH een rondere body vorm die eerst alleen de premium Artisan A modellen hadden, een gloednieuwe MetalCraft M brug en een mooi laag ovangkol toplaag in een Antique Brown-Burst kleur. Of je een beginner bent of een professional, deze bassen zijn geschikt voor iedereen.

De bassen zijn gemaakt van ovangkol, mahonie en hebben een kern van esdoorn. De kaneel-achtige kleur van ovangkol geeft de bas een klassieke vintage look maar het heeft ook een functie: het heeft de karakteristieken van pallisander en bubinga maar met meer midrange dat niet teveel hoog heeft. Het esdoorn zorgt weer voor dat hoog en in combinatie met de warmte van mahonie is het instrument perfect in balans.

De hals heeft 24 frets en is gemaakt van esdoorn met een jatoba toets, de hardware heeft een zwarte kleur. Je kunt de snaren over de brug doen of door de body halen. De bas is voorzien van Bartolini MK-1 elementen en Markbass MB-1 electronica. De Bartolini zorgen voor veel punch en mids en met een rijk hoog voor een goede balans. De Markbass voorversterker geeft een natuurlijke boost waardoor de eigenschappen van de bas niet verloren zal gaan.

De Artisan C4 Plus OVMH kost $449,99 en de Artisan C5 Plus OVMH kost $499,99.

Website Cort Guitarszoeken
zoeken