Eastwood Valco KGB Fuzz

Fuzz voor meerdere instrumenten

Merknieuws 13-07-2021 21:24

Wil jij een fuzzpedaal voor je bas die je ook aan je gitarist of zelfs toetsenist kunt uitlenen? Met deze Valco KGB Fuzz kan dat.

Eastwood het een nieuw pedaal toegevoegd aan hun Valco serie met de naam 'KGB Fuzz', wat omschreven kan worden als een multifunctioneel en multitonale fuzz machine. Zijn naam wordt ontleend aan het feit dat het gebruikt kan worden voor Keyboard, Gitaar en Bas, die flexibiliteit is te danken aan de variabele input impedantie.

"De variabele input impedantie werkt het beste met passieve instrumenten (gitaar/bas) en zorgt ervoor dat je aan de toon kunt sleutelen zonder dat het fuzz circuit aan staat" aldus het bedrijf. "Lagere settings zorgen voor zachtere dynamieken/transients met een herkenbare 'ronde/vintage' feel en toon. Hogere settings geven een scherper hoog frequentie response met een agressievere directe transient feel en meer gain. Dit zorgt voor een goede shaping control waarmee je het pedaal kunt aanpassen aan de elementen vna je instrument voor de beste response".

Daarnaast heeft het pedaal een multi-mode silicon fuzz die "two knob", "ToneBender", "Muff" en "Valco" fuzz stijlen heeft. Een schuifknop zorgt voor de blend van je droge signaal en je fuzz signaal.

De Valco KGB Fuzz kost zo'n $299.

Website Eastwood

zoeken
zoeken