Markbass MB Instrument Pre P

Inbouwbare voorversterker van Markbass

Merknieuws 07-07-2021 19:24

Wil je graag een Markbass voorversterker installeren maar ben je niet kundig met een soldeerbout? Met deze nieuwe voorversterker gaat dat een stuk makkelijker.

De Markbass MB Instrument Pre P heeft dezelfde knoppen en bedrading die vinden zijn in de Markbass bassen. Voordeel nu is dat alle bedrading al vastzit een de potmeters zodat je niet meer hoeft te solderen, de jack-plug en het clipje voor de batterij zitten ook vast.
De volume/volume/toon configuratie werkt het beste met de twee enkelspoel-elementen. Bovendien is de toonknop een push/pull knop waardoor je de setting van de weerstand kunt aanpassen van 250K naar 500K, zowel in passieve als actieve stand. Hierdoor kun je makkelijk van een Motown-achtige toon naar een Jaco toon schakelen.

In de actieve stand heb je een driebands-eq met 85 Hz voor het laag, 500 Hz voor de middenfrquentie en 8500 Hz voor het hoog. Je kunt ervoor kiezen om één of twee batterijen te gebruiken, dankzij het lage energieverbruik van 700 uA zou een negen volt-batterij in principe 500 uur mee moeten gaan. Het volumeverschil tussen de passieve en de actieve stand is zo klein mogelijk gemaakt zodat ook het unieke karakter van je instrument niet verloren zal gaan. En met een bescheiden gewicht van 35 gram zal je bas er in ieder geval niet zwaarder op worden.

De MB Instrument Pre P is vanaf nu verkrijgbaar vanaf €249.

Website Markbass

Website Markstore

Importeur Mafico

zoeken
zoeken