Dingwall D-ROC "Hellboy" Limited Edition

Nieuwe bas voor Rob van der Loo

Merknieuws 01-07-2021 20:15

Basgitaren en stripboeken? Gaat dat goed samen? Deze nieuwe bas voor Rob van der Loo ziet er in ieder geval goed uit.

Rob van der Loo kennen wij natuurlijk van zijn werk bij Delain, Epica en andere metal-acts. Het Canadese merk Dingwall bouwde bassen voor onder andere Lee Sklar, Adam "Nolly" Getgood en onze eigen Henny Vrienten.

Dingwall's nieuwste creatie is de D-ROC Rob van der Loo "Hellboy" Limited Edition 5 String Bass. De bas heeft een Khaya body, zwarte Hipshot/Dingwall hardware, een dunne C-vormige hals, drie F3D3N elementen met een volume-knop, vierstanden-schakelaar, drive en toonknoppen met een prachtige afbeelding van Hellboy op de body.


Foto: Sheldon met de bas.

Oprichter Sheldon Dingwall zegt: "Samenwerken met Dark Horse Comics en Darkglass Electronics zorgde ervoor dat wij een uniek instrument konden maken voor Rob van der Loo, bassist van de symfonische metalband Epica. Het is gebaseerd op ons D-Roc model en heeft een Darkglass distortion circuit ingebouwd en is versierd met een prachtige afbeelding van Hellboy. De kop van de bas is kleiner dan gebruikelijk en is voorzien van Hipshot Ultralite stemmechanieken voor een beter balans. Het heeft twee jaar geduurd om de merken en componenten bij elkaar te krijgen om deze bas te bouwen van hoogwaardige kwaliteit".

Website Dingwall



zoeken
zoeken