Genzler Amplification 4 On The Floor Bass Overdrive

Vier types overdrive in één pedaal

Merknieuws 17-06-2021 12:50

Hou jij meer van een simpele overdrive of wil je nog meer extra's en opties? Met deze 4 On The Floor kan het.

Genzer Amplification presenteert met trots een "terugbrengende samenwerking" waarin Jeff Genzler en Andy Field bij elkaar samen zijn gekomen om een nieuwe lijn baseffecten uit te brengen bij Genzer Amplification. Beide heren werkt al in de jaren '90 bij het vorige bedrijf van Jeff. Andy en Jeff waren ,samen met huidige Genzer Amplification Scott Andres, verantwoordelijk voor de producten van Genz Benz.

De serie pedalen zal gebaseerd zjin op concepten die ontstaan zijn tijdens de samenwerking waaronder honderen pagina's aan ideeën in circuits waar wel een begin aan is gemaakt maar nooit zijn afgemaakt.



De eerste is de '4 on The Floor, Classic Bass Overdrive' met vier verschillende versnellingen aan analoge overdrive met een clean blend functie. Daarnaast heeft het pedaal Low-Pass en High-Pass filters voor nog meer vormgeving. Het heeft drukgevoelige asymmetrische en symmetrische overdrive, variaties aan compressie en overdrive met true bypass. Je kunt het gebruiken als een cleane boost of ronduit smerig maken en qua voeding kan alles tussen de negen en 18 volt.

De eerste versnelling klinkt als een buizenversterker met een klein beetje overdrive, de tweede versnelling klinkt iets agressiever met een vleugje compressie, de derde is nog agressiever dan de derde en heeft meer compressie voor een strakker geluid en de vierde is uiteraard de meest agressieve.

Het pedaal zal eind juni beschikbaar zijn en kost zo'n $229,99.

Website Genzler Amplification

zoeken
zoeken