Ernie Ball Music Man Joe Dart bassen

Funkbassen met meer en minder opties

Merknieuws 12-05-2021 09:46

Eerder bracht Music Man al een Joe Dart bas uit waar hij al enige tijd op speelt en in beperkte oplage beschikbaar was. Nu zijn er twee nieuwe bassen. Soort van.

In een eerder interview met ons blad vertelde Joe dat hij, Music Man en Vulfpeck frontman Jack Stratton bezig waren met het ontwikkelen van een nieuwe shortscale bas met ongeveer dezelfde specificaties. Nu is deze bas er, met de naam 'Joe Dart Jr', een shortscale bas met zowel een optie meer als minder.

Allereerst de 'gewone' Joe Dart bas die wij al kennen. Een bas van het 'Sterling' type body, die iets kleiner is dan de Stingray. De body is gemaakt van essenhout een hals van esdoorn met ditto toets. De bas is volledig passief en heeft alleen een volume-knop maar wel met de bekende Music Man dubbelspoel-element en is voorzien van flatwound-snaren. Eerst was de bas alleen verkrijgbaar in Velvet Natural maar nu is er ook Black Velvet verkrijgbaar voor de echte rebellen.

Music Man Joe Dart Black Velvet

De Joe Dart Jr Artist Series Signature Bass is het jongere broertje van de Joe Dart bas. Met zijn gecontourde body en een simpele dubbelspoel-layout is het een bas met veel punch in klein formaat. De body is van essenhout met een hals van esdoorn met ditto toets en een passieve neodynium element die zorgt voor veel punch. De bas heeft zelfs geen volumeknop, de speler bepaalt zelf de toon, volume en finesse van het instrument. Bovendien heeft de bas een korte mensuur, verchroomde hardware, 22 frets, drielaags goudgekleurde slagplaat en is voorzien van Ernie Ball Short Scale Flatwound Bass Strings. De bas wordt wel geleverd met een stevige hoes van het merk Mono dus dat is zeker mooi.

Joe Dart Jr Bass

De Joe Dart bas in Black Velvet is verkrijgbaar vanaf $2399, De Joe Dart Jr met Mono hoes is nu al uitverkocht(!) dus zal je weer even moeten wachten.

Website Music Man

zoeken
zoeken