Sheptone P-Bass Pickup

Vintage element voor een goed doel

Merknieuws 06-05-2021 11:45

Hou jij meer van vintage elementen dan van die moderne? Sheptone heeft iets mooi ontwikkeld.

We houden ontzettend van oude instrumenten en toebehoren maar vaak zijn ze duur of onvindbaar. Het bedrijf Sheptone springt daar handig op in met de Miles Single Coil element voor de '51 Precision bas. Het is ontworpen om ze goed mogelijk de toon van de Fender '51 Precision-element en is trouw aan het orignele ontwerp gebleven waardoor elke bas in een levende legende kan veranderen.

Sheptone's constructie begint met de juiste vezelplaat en Alnico 5 magneten voor een goede performance. Dan volgt een vlakke emaille magneetdraad, 42 AWG die zorgt voor goede harmonieën, die eromheen wordt gewonden om de enkelspoel te beschermen. Het element bedraagt een weerstand van ongeveer 7,32 kohms.

Het ontwerp van het Miles element heeft een dynamische response wat een klassiek, zwoel geluid levert met een dik en strak laag. Als je de toon dichtdraait klinkt de bas bijna als een contrabas.

Daarnaast is er nog goed doel verbonden aan het element: de zoon van ontwerper Steve Cook, de vierjarige Miles, werd gediasnoticeerd meer gehoorverlies en draagt nu implantaten. De opbrengst van het element zal naar verder onderzoek gaan voor doven- en slechthorenden.

Het element is via de site te bestellen en kost $109.

Website Sheptone



zoeken
zoeken