Tsunami Cables V-15 Preamp

Voorversterker met twee buizen

Merknieuws 26-04-2021 10:11

Hou jij van de jaren '60, '70 en buizen? Dan biedt de Tsunami Cables V-15 de oplossing.

Tsunami Cables kennen wij voornamelijk als maker van kabels maar het bedrijf nam een sprong in het diepe met een eigen voorversterker. De V-15 is een gloednieuwe, buizen gedreven Klasse A voorversterker met twee kanalane die je kunt combineren. Het is ontworpen door Bruce Egnater en is gebaseerd op de legendarische Ampeg B-15 versterker.

"Kanaal 1 (bovenste kanaal) is gebaseerd op het vroege jaren'60 ontwerp en heeft een 6SL7 buis" aldus Tsunami. "Kanaal 2 (onderste) is gebaseerd op het vroege jaren '70 ontwerp met een 12AX7 buis. Elk kanaal heeft aparte bass en treble knoppen maar ook een high-boost en high-cut knop."

De voorkant van de V-15 heeft ook een instrument-level thru uitgang en een stereo koptelefoonaansluiting. Aan de achterkant zit een gebalanceerde XLR DI-uitgang (met een -20dB en ground-lift knoppen) en een line-out uitgang. Tsunami heeft een ook true-bypass optie waarbij de voorste thru-uitgang de voorverstker omzeilt. "De Bypass kan worden ingeschakeld met de knop of met een aparte voetdrukschakelaar.

De V-15 is via de site te bestellen vanaf $1300 met een aparte voedingskabel die $70 kost, momenteel is er nog geen Europese uitvoering beschikbaar dus moeten wij nog even wachten.

Website Tsunami Cableszoeken
zoeken