Source Audio Ultrawave Multiband Processor

Van alles en nog wat in een stompbox

Merknieuws 25-03-2021 12:19

Source Audio maakt pedalen waarvan je de sound zowel met het pedaal als de computer kunt bewerken. Deze kan...heel veel.

Een maand geleden bracht Source Audio nog een beta-versie uit maar nu is ie er echt: de Ultrawave Multiband Bass Processor. Het bedrijf omschrijft het als een "flexibele multiband processings gereedschapskist" dat gebruik maakt van band-splitting, distortion curves, multiband-tremolo, compressie, morphing en stereo processing om "een speeltuin aan nieuwe sounds te maken". Dat is geen understatement.

"De Ultrawave heeft twee losse signaalpaden waardoor je dual-mono, stereo, parallel, cascade en stereo aan de slag kunt". "Twee kanalen met compressie die je zelf kunt instellen zijn al beschikbaar voor of nadat je begint met band-processing. Er zijn 30 verschillende frequentie band-splitters die zowel een enkelvoudige als een twee, drie, vier, acht en 10 band-split opties. De distortion-sectie heeft 43 verschillende distortion vormen die gaan van een simpele overdrive tot aan foldback en octaaf-vervormingen.

Daarbij voegt Source Audio ook een tremolo-functie waarmee je zelf een LFO-wave kunt maken die aan elke band kon worden toegevoegd en ook een eigen fase-vorm heeft. Daarnaast is er nog een achtbands-eq op elk kanaal en de mogelijkheid om een tweede set parameters in te stellen. Uiteraard kun je ook nog aan de slag met de handige Neuro Mobile App en Neuro Desktop Editor om nog meer aan de sound te sleutelen.

Al deze technologie is nu verkrijgbaar voor $249.

Website Source Audio



zoeken
zoeken