D Lakin George Porter Jr. Bass

Nieuwe bas voor Meters bassist.

Merknieuws 24-03-2021 13:28

Behalve een nieuw album komt er ook een nieuwe bas van George Porter Jr. uit, jij kunt hem bestellen!

Het merk D. Lakin is misschien niet zo oud maar basbouwer Dan Lakin werkte jaren bij het merk Lakland wat wij natuurlijk allemaal kennen. Het merk maakte ook bassen voor Geezer Butler, Darryl Jones, Joe Osbourn en Duck Dunn.

Ook George Porter Jr. is al jarenlang te zien op zijn Lakland Precision-achtige bas en de twee kennen elkaar ook goed. Nu Dan Lakin zijn eigen bedrijf is begonnen werd het tijd om deze vriendschap te vieren met een bas die zelfs wij onwaardige leken kunnen bestellen!

In veel opzichten lijkt de bas op de Lakland waar hij al op speelt: een lichtgewicht moeras-essen body met een volledige esdoorn hals maar je kunt voor extra geld nog voor andere opties kiezen. Zo kun je voor de body en de nek nog een aparte finish aanvragen (wat wel extra kost) en wordt de bas standaard voorzien van een Novak-P element, een andere optie kost meer geld. Qua snaren kun je kiezen uit D.Lakin by Dunlop roundwounds of Pyramid Gold flatwounds. De hardware is van Hipshot en je krijgt er ook nog een stevige hoes van Mono of een G&G Traditional Fender Style Hardshell Cream met een oranje binnenkant.

Let wel, er worden slechts 10(!) exemplaren van deze bas gemaakt en de startprijs is wel $4250, maar dan krijg je er wel een handtekening van George en een echt certificaat bij.

Website D Lakin

zoeken
zoeken