Fodera 2021 Anniversary

Fodera bouwt verjaardagsmodel.

Merknieuws 21-03-2021 15:22

Fodera is anno 2021 38 jaar oud, en wie jarig is trakteert op een bas!

Fodera gaat nu al 38 jaar mee en dus werd het tijd voor een speciaal verjaardagsmodel, de 2021 Anniversary wat een variatie is op hun bekende Monarch model. De bas heeft een body van walnoothout met een laag zebrano (zebrahout) wat doet denken aan hun vroegere modellen.

"Voor onze vejaardag dit jaar zijn we teruggegaan in de tijd om inspiratie op te doen voor het model van dit jaar" schrijft het bedrijf. "We hebben advertenties gevonden van onze allereerste jaren waarin wij de modellen zagen die onze toekomst zouden gaan bepalen in de baswereld. We gebruikten specificaties van toen als inspiriatie en bouwden een model waar jarenlang vakmanschap in zit en ook de geschiedenis van Fodera bevat".

De bas heeft ook een elzenhouten toonblok, driedelige esdoornhals met een Pau Ferro toets die voorzien is van tulp-achtige versieringen. Verder heeft het Fodera Duncan Dual Coil elementen en een Fodera/Pope driebands voorversterker. De hardware is van Gotoh en Fodera zelf.

Voor deze traktatie, met de prachtige naam Fodera 2021 Anniversary Monarch Elite, betaal je $8800 voor een viersnaar en $9550 voor de vijfsnarige uitvoering. Gefeliciteerd!

Website Fodera

zoeken
zoeken