Sire Precision Bassen

Nieuwe serie bassen voor 2021

Merknieuws 03-02-2021 17:41

Sire bracht ons al prachtige Jazz, Precision en shortscale bassen van goede kwaliteit en een degelijke prijs. Voor 2021 krijgen wij een hele serie Precisions.

De nieuwe serie Precisions van Sire heten de P5 en de D5. De bassen zijn volledig passief en hebben niet de bekende voorversterkers waar Sire om bekend staat.

Als eerste de P5. Dit model is een simpele Precision zoals wij dat gewend zijn, volume en toon-knop niets meer. De bassen worden gemaakt van Noord-Amerikaans elzenhout en zijn voorzien van een geroosterde esdoorn hals met ditto toets. Net als de Tweede Generatie modellen zijn ze voorzien van ronde fretboard-randen in de vorm van een C-hals. Ze worden vier- en vijfsnarig gemaakt, fretloos en linkshandig en verschijnen in de kleuren Mild Green, Red en Tobacco Sunburst.

De D5 is overduidelijk een ode aan de vroege jaren' 50 Precision bas. Met zijn Telecaster-body en een dikke enkelspoel-element ziet ie er vintage genoeg uit maar met de geroosterde esdoorn hals en ronde fretboard-randen is het toch iets moderner. Deze bassen worden alleen als viersnaar gemaakt maar komen ook in fretloze en linkshandige uitvoering.

Voor de P5 betaal je $499 voor een viersnaar en $599 voor de vijfsnaar, De D4 kost rond de $499. Vanwege de huidige pandemie zullen de bassen naar verwachting halverwege 2021 verschijnen.

Website Sire Guitars

Importeur The Music Alliance

zoeken
zoeken