Fodera Standard 2021

Nieuwe modellen voor 2021.

Merknieuws 03-02-2021 11:57

Heb je geld over en ben je niet vies van boutique bassen? Fodera heeft nieuwe modellen voor 2021.

Fodera heeft hun Standard serie weer eens vernieuwd voor dit jaar met herziene versies van onder andere de Yin Yang Standard, Monarch 4 en de Emperor 5 en 6 Standard. Het merk begon met deze serie bassen in 2011 die door dezelfde mensen wordt gemaakt die alle handgebouwde bassen maken. Ze worden wel in beperkte oplage gebouwd om de productiekosten zo laag mogelijk te houden.

De Monarch 4, Emperor 5 en Emperor 6 Standard bassen hebben een elzenhouten body afgewerkt met een laag walnoothout en een toets van pau ferro. Ze hebben een mensuur van 34 inch, 24 frets en een 19 mm string spacing, behalve de zessnarige bas die voorzien is van een 17,5 mm spacing. Alle bassen hebben Fodera/Duncan dual-coil elementen.

De Yin Yang Standard Serie blijft het Purple Heart uivoering behouden maar de mahonie versie heeft nu een laag esdoorn met het Yin-Yang symbool in het zwart. Het heeft nog wel de chambered mahoniehouten body, driedelige esdoorn hals en met EMG P/J elementen (met als alternatieve optie de Seymour Duncan Dual Coils).

De bassen zijn verkrijgbaar via de website van Fodera, de prijzen zitten tussen de $5050 en de $7050.

Website Fodera

zoeken
zoeken