Eastwood Hooky 6 Pro Fac51 LTD

Speciale uitvoering Eastwood Hooky 6

Merknieuws 22-12-2020 09:56

Peter Hook is goed bezig, nadat Eastwood en Yamaha al bassen van hem uitbrachtten komt er nu een speciale uitvoering van de Hooky 6.

De Eastwood Hooky 6 is al enige tijd verkrijgbaar en is gebaseerd op zijn Shergold Mansion bas. Peter Hook was erg te spreken over deze replica en heeft deze al regelmatig gebruikt. Via Eastwood is deze bas ook voor gewone stervelingen verkrijgbaar maar nu is er ook een speciale uitvoering in het blauw verkrijgbaar, als eerbetroon naar The Hacienda en Factory Records, een beroemde nachtclub en platenmaatschappij uit Mannchester waar Tony Wilson mee verbonden was.

The Hacienda werd 1982 geopend waar de house en rave muziek zeer geliefd was en het nummer "Blue Monday" van New Order veel gedraaid werd. De club werd in 1997 gesloten en uiteindelijk gesloopt in 2002 maar er zijn genoeg verhalen en documentaires over deze club te vinden.

Van de Eastwood Hooky 6 Pro Fac51 worden slechts 51 exemplaren gemaakt dus wees er snel bij. Via de website kun je een bedrag van €199 doneren waarmee je de bas bestelt maar je krijgt er gelukkig ook nog wat meer voor. Zo worden de bassen gesigneerd door Peter Hook, je krijgt er een harde koffer plus nog leuke extra's ter ere van deze bas.

De Hooky 6 bas heeft een alder body en een stevige geschroefde esdoorn hals met ditto toets, een korte mensuur van 30 inch, dik dubbelspoel-element en voorzien van snaren in de dikte's 98-25.

Website Eastwood Guitars

zoeken
zoeken