Barefaced: The Machinist

Eerste pedaal van Barefaced

Merknieuws 06-12-2020 20:31

Als je als bedrijf je eerste pedaal uitbrengt is dat spannend, gelukkig kreeg Barefaced hulp van een bekende bassist.

Barefaced Audio is een bedrijf dat voornamelijk kabinetten bouwt voor bassen en gitaren maar nu hebben ze hun eerste pedaal gebouwd met de naam The Machinist. Ontstaan uit een samenwerking met COG Effects, begon de droom werkelijkheid te worden toen Rage Against The Machine bassist Tim Commerford werd gevraagd om een kabinet van Barefaced uit te proberen.

"Een van onze klanten, Tom van COG Effects is een groot fan van de band en wij vroegen hem of het goed was om enkele effectpedalen mee te sturen met de kabinetten en hij zei ja! Één van de pedalen die Tim stuurde was een handgebouwde parallelle fuzz en distortion, gebaseerd op Tim's waanzinnige parallelle dirt sounds getiteld Take The Power Back" aldus Barefaced. "Ik vond het al leuk om ermee te spelen voordat wij het naar Tim stuurden, maar ik weet niet meer of mijn idee ontstond voor of nadat we het over signal chains hadden maar ik zei tegen Tom: kun je en pedaal voor mij ontwerpen maar met een derde clean kanaal en een schakel voor elk kanaal, wat wij kunnen verkopen als het eerste Barefaced pedaal?" Na een paar weken werd The Machinist werkelijkheid".

Het pedaal bestaat uit drie secties die elk een eigen schakelaar hebben. De eerste is een distortion-kanaal met gain, bass, treble en level-knoppen voor het effect. Het middelste kanaal is fuzz en heeft knoppen voor fuzz, tilt, mid-boost en volume knoppen. Het linker is dus het cleane kanaal met iets andere functies dan de andere twee.

"Als zowel de fuzz als de distortion uitstaan en je schakelt deze in dan krijg een clean sound met een laag-af filter in parallel als je wel met fuzz of distortion speelt. Als de fuzz of distortion al aan stond meng je dus een clean signaal met je distortion, of haalt het weg als het al aan stond."

Het pedaal gebruikt een voeding van 9 volt en kost $305, binnen twee weken wordt het gemaakt.

Website Barefaced Audio



zoeken
zoeken