Warwick Alien Thinline

De enige keuze?

Merknieuws 04-12-2020 10:25

Warwick maakte deze week bekend dat de Alien Thinline nu leverbaar is en dat de vijfsnarige versie er aan komt. De Bassist testte een van de eerste modellen en in dit artikel lees je ons verslag nog eens.

Op de redactie van De Bassist hebben we een beetje een haat-liefde-verhouding met akoestische bassen. De sound is meestal prima, als je met een geheel akoestische band speelt, ziet het er goed uit, maar de bassen zijn eigenlijk nooit groot genoeg om overeind te blijven tegen een akoestische gitaar: ze moeten altijd versterkt worden. Dat is een van de redenen dat we dan net zo lief iets klassieks pakken, zoals een Höfner Club, een halfholle Gretsch of Epiphone JCS.



Warwick had dit probleem door en dan kan je twee dingen doen. Of je maakt de bas zo groot dat het wel hoorbaar is, of je maakt de body gewoon een stuk minder diep, want je moet de bas hoe dan ook versterken. Warwick koos voor het laatste.

De bas is daarmee handelbaar, goed klinkend, klassiek ogend en met een elementsysteem met zowel piezo als een magnetisch element klinkt hij te gek. De bas is er viersnarig, vijfsnarig en ook nog eens fretloos.

Onze tester vind de bas zelfs de enige keuze als je een akoestische bas zoekt, maar lees ons verslag en oordeel zelf!

Je leest de test via deze link.

zoeken
zoeken