Yamaha BBPH Peter Hook Signature

Signature basgitaar voor Peter Hook.

Merknieuws 03-12-2020 09:38

De bassist van Joy Division, New Order, Freebass en Peter Hook & The Light krijgt een dikverdiende signature model van Yamaha.

Peter Hook staat bekend om zijn ongebruikelijke manier van spelen, bas extreem laaghangend, chorus erop en vooral hoog op de bas spelen. Hiermee veroverde hij wel de wereld in bands als Joy Division en New Order en speelt hij momenteel met Peter Hook & The Light. Qua bassen kennen wij hem van Rickenbacker en Gibson imitaties in zijn vroege jaren. Daarnaast gebruikte hij ook zessnarige bassen van het merk Shergold die onlangs door Eastwood natuurgetrouw zijn nagemaakt. Qua viersnaar bassen stapte hij over op de Yamaha BB600 die helaas werd gestolen maar gelukkig kwam hij zijn Heilige Graal tegen: de Yamaha BB1200S.

Peter Hook kwam via zijn zoon Jack Bates, huidige bassist van Smashing Pumpkins, en gitarist Jeff Schroeder in contact met Yamaha. Peter en Yamaha leek het een goed idee om zijn BB1200S model te maken op slechts één voorwaarde: het moest perfect zijn.

Gelukkig is er nu de Yamaha BBPH, het signature model van Peter Hook. De bas is een combinatie geworden van de BB1200S en de BB734A, een andere bas die hij ook gebruikt. De body is gemaakt van drie lagen elzenhout en esdoorn voorzien van een glossy afwerking met de herkenbare rode kleur van zijn BB1200S bas. De hals is met maar liefst zes schroeven in de body gemonteerd en bestaat uit vijf delen van mahonie en esdoorn die voorzien is van een rosewood toets.

Voor het element is er gekozen voor een Reversed VSP7n precision-element met een Alnico V magneet. Qua electronica is er een volume knop en een passief/actief knop met een driebands-eq voor laag, mid en hoog. In de passieve stand is de hoog knop ook een toon knop. De bas is voorzien van D'Addario EXL-snaren en je krijgt er ook nog een hoes bij. Peter Hook heeft de bas uiteraard nog een handtekening op de achterkant van de kop meegegeven. Er worden slechts 14 exemplaren gemaakt en de verwachte prijs ligt rond de $2000.

Website Yamaha



zoeken
zoeken