Markbass Vintage Pre

Voorversterker pedaal van Markbass

Merknieuws 10-11-2020 19:32

Voorversterker in de vorm van pedalen zijn ontzettend handig en populair onder bassisten, want je hoeft in principe geen versterker meer mee. Markbass heeft nu zijn eigen ontwerp.

Het verhaal begon met een appje van Marcus Miller: of Markbass een apparaat kon maken met veel mogelijkheden qua sounds (zowel buizen als eq) met de moderne gemakken om thuis op te kunnen nemen. Markbass ging de uitdaging aan en nu is er de Markbass Vintage Pre.Het pedaal is in feite gebaseerd op de Markbass Little Vintage, een versterker waar ook een buis in zit. Ook in dit pedaal zit een 12AX7 (ECC83) buis waardoor je die warme sound krijgt en prachtige harmonics. De Vintage Pre is voorzien van een vierbands-eq met frequenties die anders zijn dan op de meeste Markbass versterkers, zo zit het laag op 70 hrz. Daarnaast heb je nog een knop met drie toonregelingen: Flat, wat in feite gewoon neutraal is, Cut, wat zorgt voor een midscoop die je kunt gebruiken bij het slappen, en Old waarbij het hoog is weggedraaid en je een meer vintage sound krijgt.Ook heb je een distortion functie bij dit pedaal, om precies te zijn twee. De hoeveelheid drive kun je bepalen met de Drive-knop. Zo ga je van lichte distortion naar smerige fuzz. Hierbij kun je gebruik maken van de Blend-knop waarmee je distortion kunt mengen met het signaal van je voorversterker. Naast distortion heb je ook een Boost-knop waarmee je je signaal een boost geeft van zes decibel, voor bij het spelen van een solo.

Ook aan een DI-uitgang is gedacht, de Vintage Pre heeft een DI met transformer waardoor een rijk, maar toch hi-fi geluid krijgt zonder dat het signaal te veel kleur krijgt of vervormd.
Op verzoek van Marcus Miller heeft het pedaal ook nog eens digitale uitgangen gekregen, waaronder een RCA (met transformer) en een TOSLINK voorzien van verschillende sample rates, 44.1, 48 en 96 kHz, ideaal voor als je thuis wilt opnemen.De overige uitgangen zijn uiteraard een aux-ingang, koptelefoon-aansluiting en natuurlijk je FX loop send/return. Het apparaat maakt gebruik van een 12-volt adapter en is true bypass.

Al met al ziet het er goed uit en weet het zich in ieder geval te onderscheiden van merken die eenzelfde product aanbieden, we zijn benieuwd hoe deze in het echt klinkt!

Website Markbass

zoeken
zoeken