Jackson Concert Series David Ellefson 30th Anniversary Concert Bass CBX IV

Viersnarige Bas voor David Ellefson

Merknieuws 08-11-2020 11:58

Eerder dit jaar schreven wij al over de vijfsnarige bas die Jackson maakte voor David Ellefson, nu is er een viersnarige versie.

Jackson Guitars en David Ellefson vierde dit jaar de dertigste verjaardag van Megadeth's Rust In Peace en de eerste vijfsnaar met de komst van de X Series Signature David Ellefson 30th Anniversary Concert Bass CBX V. Nu is er een tweede bas die vier snaren heeft, met de titel CBX IV. Het instrument is gebouwd naar de wensen van David Ellefson en is een hommage aan zijn eerste Jackson bas.

"Deze bas vertelt het verhaal over mijn relatie met Jackson, die teruggaat naar eind jaren '80 toen zij mijn allereerste Quicksilver Concert bas maakten, net als deze. "De feel van de body en de hals, de plaatsing van de knoppen en zijn rijke toon, deze bas is een moderne representatie van hetzelfde instrument van toen" Door te kijken naar het verleden kan ik zeggen dat we een beter instrument hebben gemaakt voor vandaag de dag".

De bas heeft een populierenhouten body, een doorlopende esdoorn hals met een laurier toets en is voorzien van een grafieten trekstang. De toets heeft ene radius van 12''-16'' waardoor je snel over de nek kunt racen.

De bas is voorzien van EMG P/J element configuratie met een driewegschakelaar en een tweebands eq voor laag en hoog. Daarnaast nog een Himass brug, parelmoer haaienvin inleg, een zwarte 'Radtiation' logo en de handtekening van David Ellefson. De bas gaat ongeveer $899,99 kosten.

Website Jackson Guitars

zoeken
zoeken