EBS Stanley Clarke Signature Acoustic Preamp

Voorversterker voor akoestische instrumenten

Merknieuws 03-11-2020 09:43

Het versterken van je contrabas blijft ondanks alle technologie van vandaag nog steeds lastig. EBS en Stanley Clarke hebben nu een product uitgebracht.

Behalve het feit dat Stanley Clarke een van de beste bassisten ter wereld is is hij ook een beest op de contrabas. Het versterken van een contrabas (en aanverwante instrumenten) blijft lastig maar met deze voorversterker die voorzien is van superieur geluid, krachtige filters en andere opties zou het in ieder geval een stuk makkelijker moeten maken.

Stanley Clarke over de EBS Acoustic Preamp: "ik gebruik deze nieuwe voorversterker al sinds november 2019 sinds ik het laatste testmodel kreeg, zowel live als in de studio. Het is onderdeel geworden van de sound van mijn contrabas. Ik denk dat het van groot belang is dat iedere contrabassist er eentje heeft. De voorversterker heeft twee kanalen waardoor je andere instellingen kunt gebruiken voor het spelen met een strijkstok of spelen met je vingers. De effect-loop, eq en XLR in- en uitgang maken het plaatje af voor zowel live als in de studio".

Andere features zijn een High Pass/Notch filter voor beide kanalen, XLR ingang voor de microfoon voorzien van Phantom Power (kanaal B), een ingang voor versterking via element, gebalanceerde uitgang met speaker simulator en natuurlijk een aux-ingang en koptelefoon aansluiting. Bovendien is het pedaal niet alleen geschikt voor contrabas maar ook voor andere akoestische instrumenten.

Website EBS

zoeken
zoeken