Solar AB2 Bass

Speciaal voor metalbassisten.

Merknieuws 29-10-2020 09:41

Ben jij metalbassist en ben jij niet vies van modern speelgoed? Check dan Solar Guitars.

Solar Guitars hebben hun eerste basmodel gemaakt van het Type AB2 Series. De serie bestaat uit drie varianten: de AB2.4 BOP, AB2.5 AN en de AB2.5 RB. Solar zegt dat de AB2 is ontworpen voor 'moderne metalbassisten die hoge kwaliteit verwachten voor een schappelijke prijs'.

"De AB2 serie basgitaar valt op door zijn stealth looks, opvallande cutaways bij de hoorns en bijbehorende opties wat het een precies en professioneel instrument maakt voor zowel in de studio als op het podium" aldus Solar." De bas heeft een high-mass brug met veel sustain, twee Solar soapbar dual-coil elementen en een voorversterker met volume, balans, bass, treble wat voor veel laag zorgt met punchy mids.

De AB2.4 is een viersnarige bas met een open zwarte afwerking, terwijl de AB2.5 vijfsnarige instrumenten zijn in een aged natural matte afwerking en een roasted brown matte afwerking. De viersnaar heeft een mensuur van 34 inch en de vijfsnarigen een mensuur van 35 inch. De bassen hebben een vijfdelige hals van esdoorn en jatoba, een ebbenhouten toets en 24 super jumbo frets. Prijs ligt tussen de $699 en $899.

Website Solar Guitars

zoeken
zoeken